Agenda voorjaar/zomer 2018

Reeds afgerond: blok Menselijke Beweging: 
zondag 25 maart / 8 - 15 - 22 - 29 april / 6 - 13 - 27 mei / 3 - 10 - 17 - 24 juni

 

Onlangs nam ik deel aan een Biodanzaweekend over Menselijke Beweging. In Biodanza beschouwen we onze beweging als de essentie van onze uiting als mens. Via onze bewegingen laten we iets van onszelf zien, geven we uiting aan wie we zijn, nemen we deel aan het leven en gaan we in interactie met onze omgeving. Onze bewegingen zijn ook een weerspiegeling van de beweging van de natuur, van de kosmos. Het leven komt via ons tot uiting door onze bewegingen. De lammetjes op de foto laten dit zo mooi zien: ze huppelen van blijdschap. Hun uitbundige bewegingen zijn een uiting van vrijheid, speelsheid, ruimte.

 

 

 

 

 

 

Ons bestaan is een deel en een reflectie van een grote symfonie van beweging, de grote dans van het leven.
Rolando Toro Araneda, creator van Biodanza

Het weekend over Menselijke Beweging liet me ervaren hoe rijk de verschillende bewegingsmogelijkheden in Biodanza zijn. Elke bewegingscategorie is een poort naar een ander stukje potentieel. 'Vloeiendheid' bijvoorbeeld vergroot het vermogen om mee te bewegen met de omgeving, om samen te zijn en samen te leven en het vergroot het gevoel van eenheid en verbinding.

Door de verschillende bewegingscategorieën te dansen, integreer je de aanverwante kwaliteiten steeds meer in je leven, waardoor je repertoire aan mogelijkheden in het dagelijks leven groeit en er meer van jouw potentieel tot uiting kan komen.

In de 12 lessen tot de zomervakantie staan de menselijke bewegingen centraal. Per week zal ik er een thema aan verbinden, waarbij ik me laat inspireren door het moment van de week en door de groep.

Op zondag 17 juni wordt de workshop gegeven door gastdocent Lida Vermeulen van Biodanza in BoLo
Op zondag 24 juni is de laatste Biodanza op zondag vóór de zomervakantie.
Vanaf september 2018 dansen we verder op een nieuwe lokatie in Amsterdam, omdat Studio Lijfwijs helaas voorgoed gaat sluiten. Op deze pagina zal ik in de zomermaanden aankondigen wat de nieuwe plek & tijd gaat worden.

Kom je dansen? Weet je welkom in hartje Amsterdam!

 

 

 

lammetjes in de wei

Biodanza festival Amsterdam op 8 juli 2018 in Mirror Centre, Amsterdam Oost

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom ook naar het eerste Biodanza Festival Amsterdam!

Op zondag 8 juli in het Mirror Centre in Amsterdam-Oost (nabij Muiderpoort station).

Een dag vol dansplezier en gezelligheid! Er zijn drie rondes met Biodanzaworkshop van verschillende Biodanzadocenten uit Amsterdam.
Bij boeking vooraf: € 65 incl de hele dag thee en een vegetarisch diner. Aan de deur: € 75. Voor de nieuwkomers: 1 losse beginnersworkshop € 15.

Meer info & tickets via de website van het Mirror Centre.

Kom, geniet en dans met ons mee!

Biodanza festival Amsterdam

Vanaf september 2018 wijzigt het tijdstip en de lokatie !!!

In juli/aug zijn we met zomervakantie. Vanaf september 2018 dansen we wekelijks verder op de woensdagavond: inloop 19:30, we beginnen om 19:45 uur. We gaan dansen in Het Gamelanhuis, Veemkade 578 te Amsterdam. Het Gamelanhuis zit in Pakhuis Wilhelmina, op de grens van Amsterdam Centrum en Oost, 7 min fietsen van Amsterdam Centraal Station. De eerste les van het nieuwe seizoen is op woensdag 5 september 2018.
Meer informatie volgt hier medio juli/augustus 2018.

Kom, geniet en dans met ons mee! Je kunt je aanmelden via brigitte@biodanzaopzondag.nl of 06-55100341.